Späť na všetky blogy
24. Október topgift.sk

Prečo je výšivka kráľovnou potlačí

Výšivka je rozmanitá.

Vieme ňou dekorovať čiapky, ručníky, polokošele, mikiny alebo tričká. Výsledok je vždy rovnaký. Vyšívané logo zvyšuje hodnotu samotného tovaru.

Výšivka je kvalitná.

Výšivka reprezentuje najväčšiu kvalitu spomedzi zdobení textílií. Keď je logo vyšité, znamená to, že značka, ktorú zastupuje, je rovnako silná a kvalitná. Lebo ak vám záleží na tom, ako je znázornená vaša značka, rovnako vám záleží aj na vašich vlastných produktoch.

Výšivka je obchádzaná.

Mnohí si myslia, že výšivka je príliš drahá na to, aby ju použili na svoju prezentáciu. Obmedzené rozpočty často nabádajú dať si textil potlačiť v snahe ušetriť. Často však platí, že dostanete iba to, za čo si platíte.

Výšivka je vhodná aj na malé objednávky.

Samozrejme, potlač farbou býva často lacnejšia. Nemusí to byť vždy pravda. Ak vaše logo po zdigitalizovaní pozostáva z malého počtu stehov, môže byť dokonca lacnejšie textil vyšiť ako potlačiť.

Výšivka nepozná limity.

Výšivku možno umiestniť takmer na každý povrch odevu. Neprekáža či je látka hladká, pique alebo fleece. V každom prípade sa príjemne nosí.

Výšivka je trvácna.

Vyšívacie nite sú vyrábané tak, aby dokázali odolávať aj veľkej záťaži. Praniu pri vysokých teplotách. Často sa stáva, že po čase sa textil zoderie, ale výšivka zostáva nepoškodená roky.

Predpoklad peknej a kvalitnej výšivky podľa topgift.sk:

Správne nastavenie vyšívacieho programu

Výšivky sú špecifické, plastické. Hoci dostaneme logá v krivkách, každý tvar, ktorý chceme vyšiť, musíme nanovo prekresliť v špeciálnom programe. Musia sa nastaviť správne podkladové stehy, typy stehov výplne atď. Nie, že by sa to nedalo aj bez toho, ale ak si porovnáme výšivku, ktorá sa iba “hodí do stroja” s výšivkou, ktorá sa nanovo prekreslila, rozdiel uvidí každý. Prekreslenie jedného loga môže trvať od pol hodiny až po niekoľko hodín. Preto sa väčšinou účtuje poplatok za prípravu programu.

Podkladové materiály

Každý typ textilu je iný. Niektoré sú pevné, iné elastické, hrubé, tenké. Aby bol výsledok rovnaký všade, treba použiť kvalitné podkladové materiály. Väčšinou používame strihací alebo trhací vlizelín.

Vyšívacie nite  

Existuje niekoľko druhov. My najčastejšie používame viskózové - hodvábne nite európskych výrobcov. Majú v sebe lesk, ktorý v kombinácii s dobrým typom stehu vytvárajú na svetle neobyčajné odrazy a plasticitu výšivky. Aj preto sú výšivky odolné vysokým pracím teplotám a často prežijú samotný textil aj pri vysokej námahe.

Textil

Tento predpoklad nevieme ovplyvniť, vieme však pomôcť s výberom tých materiálov a modelov, ktoré sú najvhodnejšie na výšivku. 

Páčil sa vám tento článok? Podeľte sa oň.

Napíšte nám